Μάρτυς!
Kaveh Akbar
Μάρτυς!

Kaveh Akbar

Μάρτυς!

ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πρώτη αυτή πεζογραφική εμφάνιση του Kaveh Akbar, γνωστού για τα ποιήματά του στους Νew Yorker, NY Times και The Paris Review είναι ένας παιάνας για το πώς διανύουμε τη ζωή μας αναζητώντας νόημα στην πίστη, την τέχνη, τον εαυτό μας και τους άλλους.

Ο Cyrus Shams, ένας πρόσφατα απεξαρτημένος γιος Ιρανών μεταναστών, καθοδηγούμενος από φωνές καλλιτεχνών, ποιητών και βασιλιάδων, ξεκινά μια απίθανη προσπάθεια επίλυσης ενός οικογενειακού μυστηρίου που τον εμπλέκει σε μια πάλη με μια κληρονομιά βίας και απώλειας. Το ταξίδι αυτό τον οδηγεί στα ίχνη της σκοτωμένης του μητέρας, ενός θείου που διέσχιζε ως άγγελος τα πεδία μάχης του Ιράν αλλά και σε μια άρρωστη ζωγράφο που ζει τις τελευταίες μέρες της στο Μουσείο Τέχνης του Μπρούκλιν. Όταν ένα πορτραίτο της μητέρας του ανακαλύπτεται τυχαία σε μια γκαλερί τέχνης της Νέας Υόρκης γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πως το οικογενειακό του παρελθόν είναι πιο περίπλοκο απ’ ό,τι νόμιζε.

Πνευματώδες, αστείο και εντελώς πρωτότυπο, το βιβλίο προαναγγέλλει την άφιξη μιας σημαντικής νέας φωνής στη σύγχρονη μυθοπλασία.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Kaveh Akbar είναι τόσο εκπληκτικό, τόσο συνταρακτικό και τόσο όμορφα γραμμένο που διαβάζοντάς το για πρώτη φορά, ξέχασα να αναπνεύσω. Θα κουβαλάω αυτή την ιστορία, και τους ανθρώπους της, μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου.
—John Green, συγγραφέας του Λάθος αστέρι

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ξένη Πεζογραφία
Α' Έκδοση: 2024
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Barış Şehri
Σελίδες: 512
ISBN: 978-960-572-662-1
Kaveh Akbar

Kaveh Akbar